Intel Cooper Lake-SP server-cpu met 14 cores en 28 threads duikt op in 3DMark

12 reacties

Intel is van plan om dit jaar een nieuwe reeks desktopprocessors uit te brengen in de Comet Lake-S familie, maar ook voor de professionele markt is de chipgigant een nieuwe generatie aan het voorbereiden, die Cooper Lake-SP wordt genoemd. Deze Xeon Scalable chips worden nog steeds op 14nm gebakken, maar zullen wel andere verbeteringen kennen, zo moeten ze bijvoorbeeld beter om kunnen gaan met deep learning en AI training. Een ongenaamde chip met 14 cores en 28 threads is opgedoken in de 3DMark benchmark database, en er wordt ook meteen onthuld dat de chip een DG1 geïntegreerde gpu zal bevatten.

De toevoeging in de 3DMark-database werd opgemerkt door Twitter-gebruiker @_rogame, die regelmatig posts en lekken over processors deelt. De gegevens zijn jammer genoeg niet volledig, en ook prestaties ontbreken vooralsnog. Wel toont 3DMark dat de chip de codenaam '$0000@' draagt en alle cores hun werk doen op 3,2 GHz, zonder boost. Uiteraard kan dit nog gewijzigd worden bij de uiteindelijke cpu's. Intel gaat modellen uitbrengen met maximaal 56 cores, het gaat hier dus niet om de best uitgerust chip in de Cooper Lake-SP familie.

Veel meer weten we niet over dit systeem met de ongeïdentificeerde cpu, maar we zien wel dat een Whitley-moederbord werd gebruikt die ook compatibel zou moeten zijn met toekomstige Ice Lake-SP serverprocessoren, die op 10nm worden gebakken. Het systeem werd verder vergezeld door slechts 8 gigabyte aan ram-geheugen.

Bronnen: @_rogame, Notebookcheck

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*