Dynabooks eerste laptop met een Core 10000-processor krijgt Trusted Platform Module

9 reacties

Na de Tecra A40-E in oktober en de Tecra X50-F in september heeft Dynabook (voorheen de laptopdivisie van Toshiba) vandaag de Tecra A40-G aangekondigd.

Dit moet de eerste Dynabook met een Core 10000-processor, helaas is het nog niet bekend of het om een Comet Lake- of om een Ice Lake-chip gaat. Zoals alle Core 10000-chips ondersteunt hij wifi 6 (802.11ax) en is hij voorzien van een usb-c-aansluiting, Gigabit-lan, een hdmi-poort en een micro-sd-kaartlezer. Afhankelijk van de configuratie is er verder of één of een tweetal usb 3.1-connectoren aanwezig, we weten nog niet met welke snelheden. Deze aansluitmogelijkheden kunnen verder worden uitgebreid aan de hand van een usb-c-dock.

Dynabook claimt een accuduur van maximaal 13 uur, dankzij Quick Charge-ondersteuning is hij in 30 minuten voor vier uur opgeladen. Het apparaat heeft een display van 14-inch dat is voorzien van een antireflectiecoating. De gebruikte schermtechnologie weten we ook nog niet. Ook deze laptop heeft weer een relatief beperkt gewicht van 1,47 kilogram. Hij heeft militaire veiligheidstesten doorstaan, vermoedelijk heeft hij dus een MIL-STD-810G-certificaat.

Net zoals bij de bestaande modellen het geval is heeft de A40-G een tpm (trusted platform module) ingebouwd, waardoor je data veilig wordt opgeslagen en niet gemakkelijk gestolen kan worden. een vingerafdrukscanner, de optionele smartcard-lezer en de aanwezigheid van Windows Hello moeten verder voor een verbetering van de beveiliging zorgen. Helaas weten we nog niet wat de vanafprijs zal zijn, maar wel is bekend dat ze deze maand nog op de markt zullen verschijnen.

Bron: Dynabook

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*