Nespresso presenteert connected koffiemachine

41 reacties

Concepten komen we regelmatig tegen en nu ook bij Nespresso. Achter de schermen heeft de fabrikant gewerkt aan een nieuwe koffiemachine die 'connected' is en aangestuurd kan worden via de Nespresso-app. Het ontwerp is samen met designstudio NONOBJECT tot stand gekomen.

De O by Nespresso bevindt zich nu nog in een conceptfase en wordt in vijf landen beschikbaar gesteld, met slechts 1000 witte machines. Ook Nederland hoort hierbij en Hardware.info heeft al wat koppen koffie van de O aan de tand mogen voelen. De koffiemachine heeft geen knoppen en kan aan de hand van de kleuren van de capsules een Nespresso-capsule en smaken herkennen.

Via de Nespresso-app kan de kopgrootte worden ingesteld. Er wordt informatie gegeven over de specifieke koffie en tips gegeven. Daarnaast is er een Expert Brewing modus, wat onder andere de druk en temperatuur aanpast en net andere aroma's uit de capsule haalt. Hiermee smaken de verschillende koffietypes net wat anders dan men gewend is. Bij het testen was ook duidelijk te merken dat deze modus een hele andere smaak aan de koffie gaf. Ook is er een klassieke modus, waarmee de oorspronkelijke smaak het resultaat is.

De O by Nespresso is het begin van een nieuwe generatie koffiezetmachines van het merk. Voor nu is het apparaat een concept, maar de opgedane ervaring van het testen zal worden gebruikt om het definitieve apparaat op de markt te brengen. De O by Nespresso maakt gebruik van 2,4 GHz 802.11n en herkent de capsules aan de hand van de kleur. 


« Vorig bericht Volgend bericht »
0