Xbox Series X gebruikt propriëtaire standaard en connector voor uitbreiding opslag

24 reacties

Maandag maakte Microsoft alle specificaties van de Xbox Series X bekend, waaronder ook de mogelijkheid om de opslag uit te breiden middels een soort geheugenkaarten. Naar nu bekend wordt, heeft Microsoft samen met Seagate een eigen standaard en connector hiervoor ontwikkeld.

Al in februari meldden bronnen dat de opslag van de console uitgebreid kan worden met een soort geheugenkaarten. Destijds rees het vermoeden dat het om CFExpress-kaarten ging, die via pci-express functioneren en dus hoge snelheden kunnen halen. Dit blijkt echter niet te kloppen.

Microsoft en Seagate hebben een nieuwe en eigen standaard ontwikkeld voor de kaartjes. De eerste die op de markt komt is 1 TB groot en verbindt via pcie 4.0 met de interne hardware, precies zoals de interne opslag dat doet. Precieze details over de standaard zijn niet bekend, maar in ieder geval is het geen bestaande standaard. Zomaar een geheugenkaartje kopen zit er dus niet in. Er zal een speciale Xbox Series X Storage Expansion Card gekocht moeten worden.

Net zoals specifieke details, ontbreekt ook de prijs die beide bedrijven voor ogen hebben. Vanwege de eigen standaard is er vermoedelijk weinig marktwerking, dus het zouden best prijzige kaartjes kunnen worden. Als alternatief kan ook opslag verbonden worden via de usb 3.2-poorten.

Lees ook: Microsoft onthult volledige specificaties Xbox Series X

 


De propriëtaire geheugenkaart van Microsoft en Seagate.

Bronnen: Microsoft, Seagate

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*