Webcams zien mogelijk als enige categorie flinke prijsstijgingen door Corona

9 reacties

Vorige week werd ons duidelijk dat er een groeiende vraag is naar webcams. Een bedrijfsleider bij Logitech wist ons dat te bevestigen. De enige houtsnijdende verklaring die we hiervoor hebben is natuurlijk het Coronavirus - veel mensen worden nu namelijk min of meer gedwongen om thuis te werken. De prijzen van de cameraatjes zijn nu flink aan het stijgen.

Opvallend genoeg lijkt het de enige productcategorie te zijn waar deze significante beweging in te zien is. Zo is de Pro Webcam C920 van Logitech op het moment van schrijven te koop voor minimaal 75 euro en gemiddeld voor bijna 110 euro, terwijl hij een week geleden nog minimaal 57 euro en gemiddeld 65 euro kostte. De minimale prijs is echter van Bol.com, waar hij momenteel niet meer leverbaar is. De eerstvolgende shop die hem kan leveren is Azerty - vrijdag kon de winkel er nog 300 leveren, nu is dit al gedaald tot 166 stuks. Hetzelfde geldt, doch in mindere mate, voor de Logitech Brio.

Gelukkig is thuiswerken één van de oplossingen om toch nog productief te zijn in deze tijden. Videoconferenties zijn nu daardoor meer aan de orde dan voorheen, daar hebben we een uitgebreide lijst met tips over geschreven.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0