De Mining Cube 300 van Alphacool biedt ruimte aan 9 grafische kaarten en waterkoeling

12 reacties

Een aantal jaar geleden waren cryptovaluta zeer populair en zijn de koersen fors gestegen. Zo kwamen er veel thuisminers bij, maar waren er ook grootschalige gebruikers die hele installaties met meerdere videokaarten hadden gebouwd. Vanwege een toename in de 'moeilijkheidsgraad' van mining en een aantal grote dalen in de cryptowereld, is de populariteit onder consumenten zeer afgenomen.Ook grootschalige miningoperaties in China hebben de situatie sterk benadeeld. Desondanks zijn er nu nog een aantal minder bekende 'munten' die eventueel nog rendabel zouden kunnen zijn met een forse opstelling. In het kader daarvan komt Alphacool met de Mining Cube 300.

De Mining Cube 300 van Alphacool is puur met de gedachte van mining ontworpen en kan negen videokaarten huisvesten. In de bodem van het geheel is ruimte om deze via pcie-riserkaarten te monteren. Het moederbord mag maximaal mATX-formaat hebben. Daarnaast kunnen er drie voedingen worden ingebouwd. Ruimte voor opslag is er niet, waardoor de gebruiker met m.2-sloten op plakband aan de gang moet.

Koeling bij een dergelijke opstelling kan een probleem vormen, waardoor er al onderdelen voor een waterkoelopstelling aanwezig zijn. Zo zijn er al drie 420 mm radiatoren aanwezig en twee Eisfach reservoirs met plek voor bijhordende ddc-pompen. Standaard worden er elf ventilatoren meegeleverd. Aan de voorzijde is er ruimte voor zes exemplaren van 140 mm (drie aanwezig); achter twee (reeds aanwezig) en bovenop maar liefst negen stuks. Hiervan zijn er zes al geïnstalleerd. Links en rechts kunnen er optioneel nog drie worden geplaatst.

De Alphacool Mining Cube 300 is met het oog op mining gebouwd en de bijhorende (koel)limitaties. Het geheel meet 527 × 532 × 573 mm. De adviesprijs bedraagt 400 euro.

Bron: Alphacool

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*