OnePlus werkt aan pilot voor leentoestel tijdens reparatie

3 reacties

Smartphonefabrikant OnePlus is hard aan het werk aan zijn volgende generatie 'flagship killers', maar ondertussen houdt het bedrijf zich ook met zijn dienstverlening richting klanten bezig. In een forumpost op de eigen website laat een vertegenwoordiger weten dat er gekeken wordt naar een leenservice voor gebruikers die hun telefoon opsturen ter reparatie.

Dit programma zou dan een back-up toestel beschikbaar maken voor de tijd dat je je eigen mobiel kwijt bent. Hoewel er weinig details worden gegeven over hoe de service precies in elkaar zou steken, wordt wel gemeld dat er een pilotversie van de dienst gedraaid gaat worden in Europa en Noord-Amerika, met een beperkt aantal toestellen. OnePlus zegt meer details zodra ze beschikbaar zijn vrij te geven via zijn Twitter-pagina

In de forumpost maakt OnePlus ook nog enkele andere tijdelijke updates rond zijn klantenservice, in het licht van de doorgaande coronacrisis. Zo wordt het retourbeleid tijdelijk uitgebreid van 15 naar 30 dagen, verlengt het bedrijf aflopende garanties en worden alle verzendkosten bij terugsturen en reparaties vergoed. De volledige post is hier terug te lezen.

Bron: OnePlus Forum

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*