Micron onthult plannen voor productie HBM 2-geheugen, DDR5 en 128-laags NAND

1 reactie

Micron heeft zijn kwartaalcijfers van het eerste kwartaal aangekondigd. Ondanks het feit dat de coronapandemie nu diepe sporen achterlaat in bedrijven heeft de geheugenfabrikant de verwachtingen van analisten weten te overtreffen. Bovendien heeft het bedrijf aangekondigd wat zijn plannen zijn voor ddr5 en nand-flashgeheugen met 128 lagen, en dat het gaat starten met de productie van hbm 2-chips.

Ondanks de significante maatregelen tegen besmettingen van meer dan 37.000 werkenemers en omtrent de leveringen van materialen heeft het bedrijf een omzet van 4,80 miljard dollar en een nettowinst van 405 miljoen dollar. Dit is flink minder dan de omzet van 5,1 miljard dollar van het kwartaal ervoor, maar toch is het beter dan de meeste andere bedrijven.

Naast de financiële omstandigheden heeft Micron ook onthuld wat de plannen zijn rondom zijn producten. Ten eerste gaat het in het de loop van dit jaar de eerste hbm 2-chips introduceren. Tot nu toe zaten alleen SK Hynix en Samsung in deze markt. Welke node het hiervoor gaat gebruiken wilde het bedrijf niet zeggen, maar waarschijnlijk zal het gaan om een 10nm-procedé van de tweede of derde generatie, oftewel 1z- of 1y-nanometer.

Daarnaast is het begonnen met de productie van zijn eerste lpddr5-geheugen voor smartphones. Van het reguliere ddr5-geheugen is het nu begonnen met de sampling-fase, en van al zijn dram-producten zal het tegen de zomer voor de helt op zijn 1z-node zitten. Ook gaan Intel en Micron nu zelfstandig verder met de ontwikkeling van hun nand-flash- en 3D XPoint-geheugen. Micron gaat in het vierde fiscale kwartaal een nieuwe technologie met 128 lagen introduceren. Dit kwartaal vindt in de Verenigde Staten plaats tussen juli en september. Intel zal in de loop van het jaar met 144-laags geheugen komen. Voor 3D XPoint geldt hetzelfde; beide bedrijven gaan dit nu allebei zelf verder doorontwikkelen, hoewel Intel voorlopig wel XPoint-wafers van Micron zal blijven kopen.

Bronnen: Micron, ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*