Bendgate 2020: nieuwe iPad Pro buigt relatief makkelijk

86 reacties

Na de aankondiging van de iPhone 6 in 2014 gingen er beelden rond van de relatief eenvoudige buigzaamheid van de smartphone. Apple wist blijkbaar al vóór de aankondiging van het probleem en zo ontstond het fenomeen 'bendgate'. De term werd opnieuw aangehaald voor de iPad Pro 2018, die ook makkelijk bleek te buigen. Apple kwam met een verklaring waarin het uitlegde dat een 'kleine' buiging, met een tolerantie tot 400 micron, de werking van het toestel niet zou beïnvloeden.

In een test uitgevoerd door YouTuber EverythingApplePro lijkt zijn iPad Pro 2020 net zo makkelijk te buigen als de 2018-generatie. Een relatief kleine hoeveelheid kracht die op het midden van de iPad wordt uitgeoefend, zorgt ervoor dat deze buigt en het scherm van de tablet snel barst.

Zolang je geen stapel zware boeken op je iPad Pro plaatst onderin een rugzak zal er niet zo snel wat gebeuren met de iPad Pro. De echte bendgate-controverse van 2018 ging over het feit dat sommige klanten hun iPads ontvingen waarin het product al was gebogen toen het uit de doos kwam. Apple zou alles vervangen dat buiten hun toleranties van 400 micron viel. Het moet nog blijken of de 2020-generatie iPad Pro ook gebogen uit de doos komt.

Bron: EverythingApplePro


10 besproken producten

Vergelijk alle producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*