Uit de hand gelopen reply-all-e-mail teistert 52.000 Microsoft-medewerkers

10 reacties

Microsoft heeft een vroege 1-aprilgrap uitgehaald met een deel van zijn werknemers: het heeft een mail verstuurd als een 'reply all-bericht'. Dit heeft een zogenaamde e-mail-storm veroorzaakt, waardoor dit 'virus' nu 52.000 werknemers van het bedrijf heeft bereikt.

In ieder geval de Enterprise-, Cloud en Xbox-afdelingen van het bedrijf zouden zijn bereikt. Natuurlijk waren er mensen die het onnodig vonden om deze mail te ontvangen, maar het wel belangrijk vonden om even te reageren door op de 'reply all-knop' te drukken en te vragen of ze van de maillijst afgehaald konden worden. Het gevolg was natuurlijk dat alle mensen die op de lijst stonden opnieuw een notificatie kregen.

Een ander gevolg was dat sommige werknemers er de humor wel van konden inzien en met grappige memes en natuurlijk met vergelijkingen met het coronavirus begonnen te strooien.

Het reply all-bericht is het eerste virus dat Microsoft zelf heeft weten te fabriceren. Het is niet bekend of de softwaremaker zelf ook werkt aan patches.

Bronnen: The Register, Benjamin Fischman

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*