HDR-ondersteuning voor Linux is onderweg

6 reacties

Phoronix heeft ontdekt dat Intel werkt aan hdr-ondersteuning voor Linux. De chipmaker heeft namelijk via patches Linux-apparaten die gebruikmaken van Intel-chips met de Gen 9-architectuur voor grafische chips compatibel gemaakt met hdr-bronnen.

Om precies te zijn heeft Intel-ontwikkelaar Vipin Anand nieuwe versies voor de Intel i915 kerneldriver voor Linux uitgebracht. Bepaalde moederborden voor Intels chips die gebruikmaken van de Gen 9-gpu-architectuur (Skylake, Apollo Lake, Kaby Lake, Coffee Lake, Whiskey Lake, Comet Lake en Gemini Lake) hebben namelijk een chip genaamd een lspcon-asic. Deze 'Level Shifter and Protocol Converter' kan hdr-signalen via hdmi verwerken, maar tot nu toe kon Linux nog niet overweg met deze functionaliteit.

Daar moet nu verandering in komen, hoewel het niet meer in Linux 5.7 geïntegreerd zal worden. Linux 5.8 moet in de zomer verschijnen, waarschijnlijk zal Linux er dan wel mee overweg kunnen. Houd in je achterhoofd dat niet elk moederbord gebruikmaakt van een lspcon-chip van Megachips America (MCA) - sommige producten gebruiken namelijk een variant van Parade Technologies. Deze chip zou de functionaliteit niet kunnen ondersteunen. Bovendien heeft Intel besloten om hdr alléén op Kaby Lake en nieuwer werkend te maken.

Bron: Phoronix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*