Xigmatek onthult opvallende Perseus-behuizing met 'Open Frame'-design

8 reacties

Xigmatek heeft de Perseus aangekondigd, een pc-behuizing met een nogal uitgesproken ontwerp. Het hoekige, 'open frame'-design heeft wel wat weg van de Conquer-serie van Cougar of bijvoorbeeld Antec's Torque. Zoals wel meer cases in deze categorie is de Perseus voorzien van een gekanteld compartiment waarin je moederbord en dergelijke gehuisvest worden.

Uiteraard zijn er aan beide zijkanten glazen panelen aanwezig om je hardware te showen. Het stalen frame is op één strook op de linkerzijde na volledig zwart. Er passen zes 120mm-ventilatoren in: twee aan de voorzijde, twee bovenin en twee achterin. Bovenin kan je maximaal een 240 mm grote radiator kwijt.

Met afmetingen van 540 x 230 x 610 mm (hoogte x breedte x diepte, van voren gezien) is de Perseus bepaald geen klein modelletje. Je zou zeggen dat er dan ook vrij forse componenten in passen. Dat is deels waar: luchtkoelers voor je processor kunnen maximaal 170 mm hoog zijn en videokaarten van 400 mm moeten ook geen probleem vormen. Bij moederborden komt hij echter niet verder dan standaard atx en de tamelijk conventioneel geplaatste voeding mag zelfs maar een niet bepaald ruime 180 mm diep zijn.

Op een plaat vlak achter het voorpaneel zijn twee 2,5-inch schijven of één fullsize 3,5-inch hdd te plaatsen, en achter het moederbord kan je nog één 2,5-inch model kwijt. De i/o op het voorpaneel omvat tweemaal usb 3.0 (type-a), twee poorten voor je audio, de powerknop en een rgb-schakelaar. Die laatste insinueert dat er rgb-ventilatoren meegeleverd worden, maar hoeveel dat er zijn maakt de productpagina niet duidelijk.

Details omtrent de lancering van de case zijn ook nog niet voorhanden. 

Bronnen: TechPowerup, Xigmatek

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*