Drie nieuwe draadloze headsets en oordopjes bij Sony

7 reacties

Sony heeft een drietal nieuwe audioproducten op basis van bluetooth aangekondigd. Het bedrijf komt met de WF-XB700, volledig draadloze oordopjes met een focus op basgeluid. De WI-SP510 is een set bluetooth in-ears gericht op sportgebruik en de WH-CH710N is een over-ear headset met actieve ruisonderdrukking.

WF-XB700

De WF-XB700 zijn zoals gezegd true wireless-oordopjes, die onder de Extra Bass-lijn van Sony vallen. Hoewel het bedrijf de exacte specificaties van de doppen nog niet bekend heeft gemaakt moeten ze een fors basgeluid produceren ondanks hun kleine formaat.

In de dopjes is een accu verwerkt die tot 9 uur per lading mee moet gaan. Het meegeleverde oplaaddoosje kan ze éénmaal opladen, wat een totale luistertijd van 18 uur per keer oplevert. Op beide oortjes is één bedieningsknop aanwezig ,voor o.a. volumecontrole en spraakbediening. Ze hebben een ipx4-rating, waarmee ze spatwaterdicht zijn. 

De WF-XB700 volledig draadloze oordopjes komen in het zwart en blauw op de markt. Eind april moeten ze verkrijgbaar zijn voor € 150. 

WI-SP510

Dan de WI-SP510. Deze bluetooth in-ears worden op sportgebruik gericht, en moeten dan ook een stevige maar comfortabele pasvorm bieden dankzij het gebogen ontwerp van de dopjes zelf. Een flexibele nekband verbindt de oortjes en huisvest twee verdikkingen. Aan de linkerkant zijn hierop de bedieningsknoppen en de oplaadpoort te vinden, aan de andere kant zit een accu.

Sony belooft 15 uur speeltijd na één keer opladen, en de WI-SP510 heeft een ipx5-rating voor waterbestendigheid. Na gebruik kan je ze onder de kraan afspoelen om bijvoorbeeld zweet eraf te halen. Er komen half april zwarte en witte uitvoeringen van, die 80 euro moeten gaan kosten.

WH-CH710N

Ten slotte is er de WH-CH710N, over-ear koptelefoon met anc. Deze heeft drivers van 30 mm groot en een accu die 35 uur mee gaat. Tevens is er snelladen aanwezig: 10 minuten opladen geeft één uur extra speeltijd. De ruisonderdrukking, die Sony artificial intelligence noise-cancelling (ainc) noemt, moet allerlei soorten omgevingsgeluid kunnen herkennen en automatisch de beste modus kiezen. Ook is er een functie aanwezig die externe geluiden juist dóórlaat, voor bijvoorbeeld in het verkeer.

Naast bluetooth is er nfc aanwezig op de headset om gemakkelijk te kunnen verbinden met bijv. je telefoon. De WH-CH710N heeft een tamelijk minimalistisch ontwerp, wat in het zwart, wit en blauw te krijgen zal zijn. Hoeveel de headset weegt maakt Sony niet duidelijk.

De WH-CH710N moet medio april op de Benelux-markt verschijnen voor € 150.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*