Garmin kondigt maritieme GPS-smartwatch aan: de quatix 6

14 reacties

Garmin kondigt vandaag de quatix 6 (kleine letters) aan. Het gaat hier om een gps-smartwatch die speciaal is ontworpen voor activiteiten op het water. Het gaat hier om een 47 mm model met een 1,3-inch kleurendisplay met led-verlichting. In principe moet de quatix 'alle functies bieden die je nodig hebt op het water'. Hierbij geeft Garmin aan dat het niet uitmaakt of je nu aan het vissen, kajakken of aan het cruisen bent, de quatix is voor alle soorten vaart ontworpen.

De quatix 6 onderscheid zich van reguliere smartwatches doordat de watch gekoppeld kan worden aan maritieme elektronica en geschikt is voor kaartplotters van Garmin. Compatibele Garmin marine producten zijn: GPSMAP® 722/922/1222 Plus, GPSMAP 1022/1222, GPSMAP 7400,
GPSMAP 8400, GHC™ 20, GNX™ Wind en de GNT 10.

Zaken als automatische pilootbesturing, data streaming en zeilrace-assistentie kunnen hiermee via het horloge bestuurd worden. Ook kunnen er via het horloge waypoint worden toegevoegd en kan de stuurautomaat worden bediend. Vanwege de verbinding met de elektronica aan boord, kunnen er NMEA 2000-gegevens (communicatieprotocol) worden gestreamd met informatie over snelheid, diepte, temperatuur en windgegevens. Ook zijn er activiteitenprofielen voor golfen, wandelen, fietsen en skiën, waarmee ook activiteiten op het land geschikt zijn.

Daarnaast ontbreken zaken als contactloos betalen en het ontvangen van notificaties niet. Verder is er ook een hartslagmeter ingebouwd, die ook onderwater werkt. Ook de zuurstofsaturatie in het bloed kan gemeten worden. Het apparaat is waterbestendig tot 100 meter diep en heeft een accuduur van 14 dagen als smartwatch en 24 uur in gps-modus.

De standaard quatix 6 heeft een rvs bezel en een blauwe siliconen polsband. De adviesprijs bedraagt 699 euro. Er is ook een quatix Titanium met de toevoeging van saffierglas en een bezel van titanium. Naast een siliconen band wordt een titanium horlogeband geleverd.

De quatix 6 Titanium

 

 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*