Killer maakt 2,5Gb-ethernetcontroller efficiënter voor AMD- en Intel-laptops

11 reacties

Rivet Networks dochterbedrijf Killer heeft aangekondigd dat het een bestaande netwerkchip voor 2,5Gigabit-verbindingen heeft verbeterd. De twee nieuwe varianten moeten daardoor zuiniger zijn.

De twee opvolgers van deze E3000 zijn de E3100G en de E3100X. Beiden zijn gebaseerd op een nic van Intel, de G-variant maakt gebruik van de Intel i225-V en de X-chip gebruikt de i225-LM. Deze chips zagen we Intel in oktober zelf aankondigen. De i225-V (en dus de E3100G) heeft geen geïntegreerde mac-chip en is daarom bedoeld voor plaatsing bij Intel-chipsets, die vaak dit circuit on-board hebben. De i225-LM en daarmee ook de E3100X hebben wel mac-gedeelte aan boord en zijn daarom geschikt voor onder meer Ryzen-laptops, die deze functionaliteit niet in de chipset zouden hebben.

Met een speciale driver die Killer 'GameFast' noemt moet er automatisch minder geheugen en cpu-recources worden gebruikt als de software een game detecteert. De chipontwerper claimt tot 20% geheugengebruik en 10% aan cpu-belasting terug te kunnen dringen. Met de 'Prioritization Engine' moet het volgens Killer mogelijk zijn om de latency in games te verlagen met ongeveer een factor 10. Ook zijn ze compatibel met Killer Wireless-AC 1435, de Wireless-AC 1535, Wireless-AC 1550 en de AX1650. Deze functies zitten in Killers Control Center-software.

De chips zitten al in een aantal producten die onlangs zijn aangekondigd, waaronder de Stealth GS66 van MSI en de Acer Predator Triton 500. Naast laptops zal hij ook snel te vinden zijn op losse moederborden, volgens ComputerBase en TechPowerUp.

Bronnen: Rivet Networks, ComputerBase, TechPowerUp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*