Strak staal: Nieuwe 216-midtowerbehuizing van InWin

15 reacties

InWin heeft een nieuwe midtowerbehuizing aangekondigd. De 216 is een strak ontworpen case, opgetrokken uit staal. Op de hoek linksvoor is een schuin paneel met een geborsteld aluminium-uiterlijk (het is niet duidelijk of het daadwerkelijk om aluminium gaat) geplaatst, wat het geheel een beetje opbreekt.

De zwarte 216 is qua indeling een vrij gebruikelijke midtower anno 2020. Buiten de voedingstunnel is het interieur vooral samen te vatten als 'leeg'. Daardoor passen er wel e-atx moederborden van maximaal 33 centimeter breed in. Processorkoelers mogen t/m 166 millimeter hoog zijn en videokaarten tot en met 380 millimeter lang kan je er ook in kwijt. Je kan je gpu ook verticaal plaatsen: dan mag hij niet dikker dan 58 mm zijn, want dan zit-ie tegen het glas aan. Voedingen van 220 mm passen onderin.

Wat koeling betreft is er plaats voor max. drie 120mm-ventilators voorin, twee bovenin en één aan de achterkant. Radiatoren voor waterkoeling kun je op dezelfde plekken kwijt, met dus maximaal een 360mm-model achter het grotendeels dichte voorpaneel. Hoeveel fans er meegeleverd worden verschilt volgens InWin per regio; wat het voor de Benelux gaat worden is nog niet duidelijk.

In totaal meet de case 465 x 220 x 460 millimeter (hoogte x breedte x diepte, van voren gezien). Er is ruimte voor twee 3,5-inch harde schijven in de voedingstunnel en achter het moederbord kan je nog twee 2,5-inch modellen kwijt. Brackets voor nog drie 3,5-inch schijven kun je los aanschaffen. Een dunne strip bovenop het voorpaneel huisvest de i/o: tweemaal usb 3.0 (type-a) en twee audiopoorten.

Details omtrent het uitbrengen van de 216 heeft InWin nog niet duidelijk gemaakt. Wel staat de case al op de site van het bedrijf.

Bron: KitGuru

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*