Alle belangrijke geruchten rond de iPhone 9 op een rij

0 reacties

(Dit artikel is een samenwerking met KPN) 

De Apple-geruchtenmolen draait al weken op volle toeren. De vraag is niet óf er een nieuwe iPhone wordt geïntroduceerd, maar wanneer de mogelijke iPhone 9 of iPhone SE2 wordt onthuld. Wij zetten de belangrijkste geruchten voor jullie op een rij. 

De iPhone 9-geruchten gonzen al tijden rond. De nieuwe ‘budget’-iPhone, die waarschijnlijk deze maand onder de naam iPhone 9 of iPhone SE2 zal verschijnen, kan elk moment door Apple worden aangekondigd. Zoals gebruikelijk reageert het elektronicabedrijf uit Californië niet op de verhalen die rondgaan, maar de geruchten uit verschillende bronnen komen inmiddels behoorlijk overeen. 

Beoogde specificaties van de iPhone 9 

De iPhone 9/SE2 zou op veel punten raakvlakken hebben met de iPhone 8, maar onder de motorkap moeten veel modernere onderdelen zitten. Zo zou de iPhone 9/SE2 worden uitgerust met de A13-soc die we kennen uit de iPhone 11-serie. De A13 is een snelle chip waar gebruikers die veel gamen of met AR in de weer zijn volop plezier van gaan hebben. De chip is bovendien een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger, waardoor de batterijduur van de smartphone weer wat langer mee zou moeten gaan. De nieuwe smartphone zou 3GB ram en 64GB opslagruimte hebben, met opties voor 128GB en 256GB als je meer ruimte nodig hebt om apps, games, foto’s en filmpjes op te slaan. 

Aangezien we gemiddeld een maand per jaar met onze smartphone in de weer zijn is een goed scherm geen overbodige luxe. De schermomvang van de iPhone 9/SE2 zou overeenkomen met die van de iPhone 8 die een 4,7 inch groot lcd-scherm heeft. Geen oled-scherm dus, maar dat zou gezien de relatief lage prijs voor deze smartphone niet als een verrassing moeten komen. Wie 4,7 inch te beperkt vindt, zou kunnen uitwijken naar de iPhone 9 Plus, die volgens de geruchten met een 5,5-inchscherm komt. 

Foto’s maken zullen Phone 9/SE2-bezitters straks waarschijnlijk gaan doen met een 7-megapixel-selfiecamera en een 12-megapixel-hoofdcamera. Video’s moeten in 4k met 60 fps kunnen worden opgenomen. 

Over het design zijn de geruchten ook redelijk unaniem. Onder andere Apple-geruchtenkoning Ming-Chi Kuo stelt dat de mogelijke nieuwe iPhone SE2 de look and feel van de iPhone 8 krijgt, met glas op de achterkant en versies in drie verschillende kleuren: Space Gray, Silver en PRODUCT(RED).

Of toch gewoon voor de iPhone 7 gaan? 

De iPhone 9 of iPhone SE2 wordt dus een budgetmodel met volwassen specificaties, en zal volgens de geruchten rond de 400 euro kosten. Wil je nog minder uitgeven en toch een goede telefoon bij je dragen, dan loont het om voor een ouder model te gaan. De iPhone 7 is wat dat betreft een slimme keuze. Dit model is al flink wat jaren op de markt en heeft inmiddels een zeer scherp prijskaartje. Bij zijn introductie betekende de iPhone 7 op technisch vlak een flinke stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers, en vier jaar na dato staat deze telefoon nog opvallend goed zijn mannetje. 

De iPhone 7 wordt aangestuurd door een A10 Fusion-processor. Deze is wellicht een tikje verouderd in vergelijking met recentere modellen, maar hij is zeker nog in staat de meest gebruikte handelingen zonder problemen uit te voeren. Appen, bellen, internetten, het beheren van sociale media en het wisselen tussen verschillende apps gaat er lekker vlot mee. Ook games als Fortnite en een grafisch veeleisend spel als Call of Duty: Mobile draaien nog opvallend goed op de iPhone 7. Neem daarbij het gegeven dat de iPhone 7 door Apple minstens de komende twee jaar ondersteund wordt voor het aankomende iOS 14, en je hoeft niet snel te vrezen dat apps of games het opeens niet meer doen. 

De iPhone 7 is uitgerust met een 7-megapixel FaceTime HD-camera en een 12-megapixelcamera aan de achterkant. Zoals het ernaar uitziet zijn dit dus dezelfde specificaties als van de camera’s van de iPhone 9/SE2. Daar kun je nog altijd redelijk mee uit de voeten. Met optische beeldstabilisatie, hdr-stand, Live Foto’s en de panoramamodus kun je behoorlijk fraaie en diverse typen foto’s schieten. De fanatieke fotograaf voelt zich er wellicht wat mee tekort gedaan, maar voor huis-, tuin- en keukenkiekjes volstaan de camera’s zonder meer. 

De nieuwere iPhones kennen sinds de iPhone X de feature Face ID, de iPhone 7 doet het met Touch ID. Misschien een minder moderne manier om je smartphone te ontgrendelen, maar wel een die in de regel een stuk sneller werkt. Voor Face ID dient de hoek altijd precies goed te zijn en bij te weinig licht ontgrendelt hij niet altijd … waarna je alsnog een cijfercode moet invoeren. Touch ID kent dat probleem niet en werkt in de regel bijna altijd vlekkeloos. 

Al met al is de iPhone 7 nog steeds een prima telefoon waar je, zeker in combinatie met een abonnement met onbeperkte data, nog tijden mee uit de voeten kunt. Ben je op dit moment tevreden met je huidige smartphone, maar wil je wel de gemakken van onbeperkte data, dan kun je de sim-only-mogelijkheden van KPN bekijken. 

Dit artikel betreft een samenwerking met KPN

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*