Exynos-versies van Galaxy S20 en S20+ zouden betere cameraprestaties hebben bij weinig licht

24 reacties

Al een aantal jaar gebruikt Samsung verschillende chipsets voor zijn vlaggenschip reeks van de smartphones, de Galaxy S-reeks. Waar het overgrote deel van de wereld een Galaxy S20, S20+ of S20 Ultra smartphone krijgt met een Snapdragon 865 van Qualcomm, is dat voor Europa en enkele andere gebieden vervangen door een Exynos 990 van Samsung zelf.

De verschillen tussen deze twee zorgen vaak voor controverse, aangezien er veelal een duidelijke winnaar tussen de twee is. Soms doet de Exynos-variant het opvallend beter qua performance en energieverbruik in vorige toestellen, maar voor de recent uitgebrachte S20-reeks is het de Snapdragon-variant die het meest gewild is. Er is hierdoor zelfs een wereldwijde petitie opgestart die Samsung probeert te overtuigen om hun smartphones ook in Europa van het nieuwste Snapdragon-model te voorzien.

Wel lijken de Exynos-varianten beter te zijn in de camera-prestaties, althans wanneer dat gebeurt in omstandigheden met weinig light. Twitter-gebruiker Liu Chong publiceerde al langer vergelijken tussen de Exynos en Snapdragon varianten van de Galaxy S20. Uit de camera-vergelijking blijkt dat de Exynos-modellen een beter dynamisch bereik hebben en beter detail kunnen bewaren.

De Exynos-varianten zijn voorzien van een ISOCELL SK5K2LD camerasensor van Samsung, terwijl de andere versie een Sony IMX555 aan boord heeft. De specificaties van beide camerasensoren zijn identiek - maar de resultaten blijken in ieder geval toch in het voordeel van de Exynos-variant te gaan. 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*