Nieuwe Windows 10 Insider-builds hebben tool voor Linux-functies en nieuwe nieuwsapp

3 reacties

Microsoft heeft twee nieuwe Insider Preview-builds onthuld, waarvan de één in de slow ring is geïntroduceerd en de andere update in de fast ring.

De Insider Preview Build 19041.173 (KB4552455) is een update die voor reguliere gebruiker in de uiteindelijke 20H1-update moet zitten. Er is een aantal zaken opgelost, zoals het voorkomen dat apps gebruikers automatisch verzoeken om te updaten naar de laatste versie om te kunnen openen. Naast een aantal andere bugs is een probleem met het uitlezen van grotere usb-opslagapparaten ook verholpen.

De tweede update heet 'Insider Preview Build 19603' en heeft als belangrijkste verandering een knop in Windows Verkenner waarmee je direct vanuit Windows toegang hebt tot Linux-tools en -command lines. Met een functie die 'user cleanup recommendations' heet kun je bestanden en apps die weinig gebruikt worden selecteren en verwijderen.

In Preview Build 19603 zit een applicatie genaamd Microsoft News Bar, deze nieuwsapp is gekoppeld aan 4.500 nieuwsuitgevers en houdt continu bij welk nieuws er op dat moment het interessantst is. Aan de zijkant wordt het nieuws weergegeven, vergelijkbaar met je notificaties binnen Windows. Het programma ondersteunt meerdere monitoren en kan gebruikmaken van de geïntegreerde donkere modus in Windows 10. De twee categorieën die nu beschikbaar zijn, zijn regulier nieuws en financieel nieuws, daar komt in de toekomst het weer en sportnieuws bij. De app zit voorlopig nog in de bètafase. Bleeping Computer heeft een vermelding gevonden in een PowerShell-functie genaamd 'Get-VMHostSupportedVersion', waarin staat dat Windows 10 2004 bekend zal staan als de 'May 2020 Update'.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*