'NUC-fabrikanten wordt aangemoedigd AMD-versies over te slaan'

86 reacties

Volgens Ian Cutress, Anandtech's hoofdredacteur, wordt fabrikanten van nuc's financieel aangemoedigd om geen modellen te maken met AMD-chips of om deze te vertragen.

De term 'nuc' (next unit of computing) is bedacht door Intel, die tevens de meeste van dit soort kleine computertjes maakt of laat maken. Het ligt dus voor de hand dat Intel deze bedrijven sponsort om dergelijke modellen niet te maken, of de release ervan te verlaten.

Hier en daar verschijnen er wel producten met AMD-chips aan de binnenkant, zoals sommige single-board-computertjes. Echte mini-pc's met dergelijke chips zien we echter nog maar mondjesmaat, en ook producten met laptopchips uit de nieuwe Ryzen 4000-generatie zijn we nog niet tegengekomen. Voor nu lijken we het vooral te moeten doen met nuc's die Ryzen Embedded-chips in zich hebben. Deze chips maken nog gebruiken van de Zen 1-cores. Volgens Ian Cutress zijn de eerste nuc's op basis van Picasso (AMD's Zen+-apu's) niet ver weg meer, toch is dit ongeveer een jaar nadat deze chips in laptops verschenen. Zo'n soort cyclus zouden we ook kunnen verwachten voor nuc's met de nieuwe Renoir-chips.

Bron: Ian Cutress (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0