HP zet nieuwe ZBook recht tegenover MacBook Pro en Razer Blade

32 reacties

Naast de nieuwe serie Envy-laptops komt HP ook met een nieuwe generatie ZBook. Deze premium-laptop komt er in twee varianten, Create en Studio, wat overeenkomt met de keuze tussen een GeForce- of Quadro-videokaart van Nvidia. Opvallend is de agressieve marketing van HP: het richt zich op de 16-inch MacBook Pro en claimt met de ZBook een 'schandalig' veel beter alternatief te hebben.

Om te beginnen is de ZBook qua volume 22 procent kleiner dan zijn voorganger: hij meet 354 x 234,6 x 17,5 millimeter. Het gewicht begint, afhankelijk van de configuratie, bij 1,9 kilogram, waarbij HP opmerkt dat dat lichter is dan de 16-inch MacBook Pro of de Razer Blade 15 (respectievelijk 2,0 en 2,1 kg). De ZBook Studio is volgens HP het krachtigste mobiele werkstation per kubieke centimeter (oftewel: de hoogste prestaties per volume) en de Create-editie moet de kleinste VR-ready 15-inch laptop zijn.

Het 'Z VaporForce'-koelsysteem maakt gebruik van een vapor chamber en moet het apparaat ondanks zijn relatief compacte afmetingen voldoende koel houden. Speciale ventilatoren en het uitblazen van warme lucht aan drie zijden van de laptop zorgen volgens HP voor tot 25 procent betere koeling dan de Razer Blade 15, terwijl het apparaat tot 40 procent minder geluid maakt.
De Z Power Slider geeft gebruikers controle over de prestaties en de koeling van de ZBook.HP heeft extra aandacht besteed aan de koeling.

Ook het 15,6 inches grote display is ook een aandachtspunt van HP. Het heeft een schermoppervlak:behuizing-verhouding van 87 procent. De verschillende opties zijn een ultra hd DreamColor-scherm met hdr-400 Pantone-certificaat, een ultra hd oled-paneel met 'hdr-500 True Black' (vermoedelijk DisplayHDR 500 True Black) en een Sure View Reflect-scherm met een maximale helderheid van 1.000 nits. HP pronkt met 100 procent dekking van de dci-p3 kleurruimte.

Qua interne specificaties kan men kiezen uit de tiende generatie Intel Core- (t/m i9) en Xeon-processors. Het Create-model kan maximaal uitgerust worden met een mobiele RTX 2080 Super, en de Studio-variant gaat tot maximaal een Quadro RTX 5000.
HP claimt dat de ZBook tot 225 procent meer rekenkracht heeft dan de 16-inch MacBook Pro en tot zeven keer sneller is in rendering-workloads. Details over de geheugenconfiguratie en de opslag zijn echter nog niet bekend. 

 

Wat poorten betreft heeft HP twee usb type-c met thunderbolt 3 op de ZBook geplaatst, evenals tweemaal usb 3 (type-a), hdmi of mini-displayport (afhankelijk van de uitvoering), een sd-kaartlezer en een audiopoort. Het toetsenbord kan optioneel uitgevoerd zijn de zogenaamde 'Z Command'-layout, die de control- en functietoetsen linksonder omdraait om tot een meer Mac-achtige ervaring te komen. Aangezien er ook afbeeldingen zijn van de nieuwe ZBook met een traditionele Windows-layout (control op de hoek linksonder) is de alternatieve indeling mogelijk alleen voor de Studio-versie weggelegd.

HP geeft aan dat de nieuwe ZBook vanaf augustus verkrijgbaar moet zijn, in zowel de Studio- als de Create-smaak. De prijzen en configuraties worden dichter bij het moment van beschikbaarheid bekend gemaakt.

 

Bron: HP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*