TSMC begint ontwikkeling 2nm-procedé

16 reacties

TSMC heeft tijdens een bijeenkomst voor investeerders verklaard dat het is begonnen met de ontwikkeling van een productieproces op 2 nanometer, dat meldt Digitimes. Het lijkt het eerste 2nm-procedé te zijn dat nu officieel in ontwikkeling is.

De productie van 5nm-chips is inmiddels begonnen, en heeft volgens de ceo 'bevredigende yields'. De verwachting is dat Apple de node al in gebruik heeft voor de A14, waardoor productiecapaciteit op 7 nm vrij is gekomen. Tegelijkertijd is de ontwikkeling van TSMC's 3nm-node al in volle ontwikkeling. Over dit procedé heeft het bedrijf zelf nog weinig gezegd, maar wel moet het ergens in 2021 klaar zijn voor risicoproductie, met bijbehorende lage volumes. In de tweede helft van dat jaar moet ook de massaproductie al beginnen.

Over de 2nm-node is nog minder bekend, maar de Taiwanese chipfoundry ontwikkelt op een erg hoog tempo. Eind 2015 verwachtte het dat 5 nanometer in 2022 gereed zou zijn voor productie, dit blijkt dus een jaar of twee vervroegd te zijn. Als het bedrijf geen technische moeilijkheden zal ondervinden of geopolitieke obstakels tegenkomt, dan zullen ook 2nm-chips snel van de band rollen. Een specifiekere planning hebben we echter nog niet.

Bronnen: Tom's Hardware, Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*