Galaxy Book S met Intel Lakefield-CPU verschijnt op Samsung-website

4 reacties

Op de Canadese website van Samsung is vroegtijdig een Galaxy Book S met Intel Lakefield-processor opgedoken. Het apparaat werd in 2019 aangekondigd met een Qualcomm Snapdragon 8cx, maar meerdere bronnen spraken al over een versie met de nog niet uitgebrachte Intel-chips.

Dat Samsungs eigen website het apparaat online heeft staan, is een bevestiging dat het bedrijf aan een dergelijke versie werkt. Dit model heeft een Intel Core i5-L16G7 aan boord. Volgens eerdere informatie is dit een cpu met één grote Sunny Cove-core voor het snelle rekenwerk en vier kleinere Tremont-kernen om energiezuinig te werken. In de basis zou deze werken op 1,4 GHz, maar met turbo boost gaat hij naar 3,0 GHz. Samsung stopt er 8 GB ram en 256 of 512 GB opslag bij in.

Opvallend is de kortere accuduur. Bij de versie met Qualcomm-chip werd geadverteerd met 25 uur video playback, maar de Intel-versie zou slechts 17 uur doen. Daar komt bij dat de Qualcomm een ingebouwd lte-modem heeft en dat bij de Intel ontbreekt. De Intel lijkt dus meer energie te verbruiken, maar wellicht staan daar betere prestaties tegenover.

Samsung is ongetwijfeld afhankelijk van wanneer Intel de Lakefield-chips besluit te lanceren. Vooralsnog is daar niets over bekend.

Bron: Samsung Canada

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*