Microsoft-blogpost lekt codenaam Windows 21H1

12 reacties

Microsoft lijkt zelf de codenaam voor zijn volgende grote Windows 10-release te hebben onthuld. Een lezer van WindowsLatest heeft ontdekt dat Microsoft in een blogartikel heeft verklapt dat de naam voor Windows 10 21H1 'Iron' zal zijn, afgekort Fe.

Nieuwe codenamen lijken sinds de 20H1- en 20H2-updates gebaseerd te worden op de namen van elementen. Deze twee updates heten respectievelijk 'Vibranium', naar het fictieve metaal uit de Marvel-wereld, en 'Manganese' (Mn) - een metaal dat wel in de echte wereld te vinden is. De informatie is inmiddels uit het artikel gehaald.

Microsoft schrijft regelmatig over nieuwe eigenschappen van toekomstige Windows-builds. Zo weten we dat er nieuwe icoontjes voor Microsoft-apps in de pijpleiding zitten, er een nieuwsapp van Microsoft zelf in ontwikkeling is en dat je in de toekomst gemakkelijk Linux-software in Windows 10 kunt gebruiken. In de nieuwe blogpost schreef de softwaremaker dat de Iron-update in juni in de Fast Ring terecht zal komen, waarna hij snel voor iedereen beschikbaar komt. Aangezien de blogpost gaat over het Linux-subsystem mogen we verwachten dat de Linux-functionaliteit met Iron meer voet aan de grond zal krijgen.

Bronnen: WindowsLatest, Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*