G2A geeft verkoop illegaal verkregen game-keys toe, betaalt ontwikkelaar vergoeding

30 reacties

Game-key-verkoper G2A heeft aangegeven dat het inderdaad zo bleek te zijn dat het illegaal verkregen game-keys heeft verkocht op zijn platform. Dit doet het omdat het game-ontwikkelaars uitdaagde om te bewijzen dat er gestolen keys op het platform werden verkocht, een uitdaging die één enkele ontwikkelaar maar al te graag aanging.

Het Poolse bedrijf kreeg namelijk een hoop slechte publiciteit over zich heen, nadat het gerucht ging dat dergelijke situaties zich voordeden. Het bedrijf verklaarde dat het tien keer de misgelopen kosten zou betalen als er bewezen kon worden dat het om gestolen gamesleutels ging. Vrijwel alle ontwikkelaars namen hier niet de moeite voor, behalve de Tsjechische ontwikkelaar Wube Software van het spel Factorio. Deze ontwikkelaar benaderde G2A met het vermoeden dat er 321 keys voor deze game gestolen waren. Na een intern onderzoek bleek dat 198 van deze niet op een legitieme manier verkregen versies verkocht waren via G2A. De overige 123 sleutels zouden via andere plekken verkocht zijn.

Dit betekent dat G2A Wube 39.600 dollar verschuldigd is, en de online marktplaats heeft nu aangegeven dat het deze belofte zal waarmaken en de ontwikkelaar zal betalen. Het verklaart ook dat het ontwikkelaars in het vervolg volledig zal vergoeden (niet tien keer de waarde van de gestolen games) als het in de toekomst ontdekt dat er gestolen versies zijn verkocht op het handelsplatform.

Factorio
Factorio, het spel waarvan inmiddels is bewezen dat er gestolen sleutels zijn verkocht via G2A.

Bronnen: Polygon, GamesIndustry, G2A

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*