MSI's Optix PAG272QR2 heeft 1440p IPS-paneel op 165 Hz

12 reacties

MSI lijkt een nieuwe Optix-gamingmonitor gereed te hebben. De PAG272QR2 is een 27-inch model dat op de Chinese website van het bedrijf al volledig zichtbaar is en in die markt enkele dagen geleden lijkt te zijn geïntroduceerd. In het Westen is het apparaat nog niet aangekondigd; vermoedelijk wordt hij binnenkort door MSI voorgesteld. 

Doordat er al een volledige productpagina te vinden is weten we de volledige specificaties van de monitor al wel. De Optix PAG272QR2 maakt gebruik van een ips-paneel (2.560 x 1.440) dat een verversingssnelheid van 165 Hz haalt. De responstijd bedraagt 1 milliseconde en wat kleurreproductie betreft haalt hij 99 en 98 procent van respectievelijk de adobe rgb- en dci-p3-kleurruimtes.

De monitor van voren gezien

MSI zegt gebruik te maken van quantumdot-technologie in het display, wat een maximale helderheid van 300 nits heeft. Achterop de hoofdzakelijk zwarte monitor zijn enkele rgb-led elementen te vinden, evenals vier display-inputs: tweemaal hdmi 2.0 en tweemaal displayport 1.4. Er zijn geen speakers aanwezig, enkel een 3,5-millimeter koptelefoonaansluiting.

Bij de monitor wordt een driezijdige kap meegeleverd om omgevingslicht te weren — iets wat MSI de naam 'anti-glare armor' meegeeft. De standaard staat gebruikers toe om het scherm in de hoogte te verstellen, te zwenken en te kantelen. 

De achterkant van de MSI Optix PAG272QR2

Of en wanneer MSI de Optix PAG272QR2 ook naar Europa gaat brengen is nog niet bekend. De Chinese webshop JD.com heeft hem al op zijn website staan voor 2.899 yuan; omgerekend plus btw is dat ongeveer 450 euro.

Bronnen: TFT Central, MSI (Chinees)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*