Realme Watch: Smartwatch met veel features voor weinig geld

16 reacties

Oppo-submerk Realme heeft een smartwatch aangekondigd. Voor de Realme Watch, zoals het apparaat heet, zal het Chinese bedrijf waarschijnlijk geen originaliteitsprijzen in de wacht slepen, maar hij biedt wel veel features voor zijn bescheiden prijskaartje. Initieel lanceert de wearable alleen in India, waar Realme in zijn korte bestaan een populair merk is geworden.

Qua uiterlijk is het vrij duidelijk waar Realme zijn inspiratie vandaan heeft: de Apple Watch. Het vierkante display met afgeronde hoeken en de sluiting van de polsbandjes tonen erg veel gelijkenis met het Apple-horloge. In plaats van een scrollwieltje heeft Realme's variant slechts één knop aan de rechterzijde van het apparaat.

De Realme Watch

Het scherm is een lcd van 320 bij 320 pixels. Op de smartwatch draait een aangepaste versie van Android, die naast notificaties ook de muziekspeler en camera van je telefoon kan bedienen. Er zijn 14 verschillende sportmodi aanwezig; van cricket tot badminton en van yoga tot tafeltennis, maar zwemmen ontbreekt. Over waterbestendigheid wordt ook niet gesproken.

Naast de activiteitstracking beschikt de Realme Watch ook over een hartslagmeter en een zuurstofsaturatiemeter. Ook wordt sleep tracking ondersteund. Het horloge moet met de hartslagmeter ingeschakeld zeven dagen meegaan op één acculading; zonder hartslagmeter houdt hij het negen dagen uit en met de spaarstand gaat hij 20 dagen mee, aldus het bedrijf. 

De verschillende sportstanden van de smartwatch

In India lanceert de Realme Watch op 5 juni, zowel op de eigen website van Realme als webwinkel Flipkart. De vraagprijs is 3.999 roepie, omgerekend zo'n 48 euro. Naast het meegeleverde zwarte polsbandje zijn er voor circa zes euro per stuk ook andere bandjes te krijgen.
Of Realme het slimme horloge ook naar Europa gaat brengen is nog niet duidelijk.

Bron: Mashable

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*