[Pro] Lancom introduceert drie nieuwe fiber aggregation switches

0 reacties

Het Duitse Lancom breidt zijn assortiment uit met drie fiber aggregation switches in zijn XS-reeks. Hiermee betreedt het bedrijf een nieuw marktsegment voor switches. De switches zorgen voor een onderlinge verbinding van systemen met 10-Gbps-netwerkaansluitingen. Alle nieuwe switches kunnen optioneel worden gemanaged vanuit de cloud.

De gemanagede 10G fiber aggregation switch Lancom XS-5110F heeft acht SFP+-poorten en twee extra multi-gigabit (10/5/2,5/1G) ethernetpoorten. Zo kan hij als knooppunt fungeren voor meerdere access switches of nas/server-componenten in kleinere, gedistribueerde netwerken. Het stacken kan worden gerealiseerd via de sfp+ downlinkpoorten.
 
Met de Lancom XS-5116QF biedt Lancom voor het eerst een 10G stackable gemanagede fiber aggregation switch voor middelgrote, gedistribueerde netwerken met hoge prestatievereisten. Veertien sfp+-poorten (10G) vormen de aggregatiebasis voor de aansluiting van secundaire access switches, waarvan er twee zijn ontworpen als multi-gigabit ethernet combopoorten. Een uplink met hoge bandbreedte wordt gevormd door de twee extra qsfp+-poorten (40G). Storingsvrij gebruik is mogelijk dankzij switch- of netwerkredundantie die ontstaat door de geïmplementeerde stacking-functionaliteit via de uplinkpoorten, maar ook omdat de voedingscomponenten tijdens het gebruik kunnen worden verwisseld.
 
Het nieuwe topmodel XS-6128QF is een 10G stackable gemanagede fiber aggregation switch. Deze is met name geschikt voor grote, gedistribueerde bedrijfsnetwerken met gevirtualiseerde applicaties. Met in totaal twintig sfp+-poorten (10G), waarvan vier multi-gigabit ethernet combopoorten, fungeert deze switch als een distributieplatform voor secundaire access switches. Een hoge backhaul-capaciteit is beschikbaar via twee qsfp+ (40G) of vier sfp28 (25G) high-speed uplinkpoorten. Non-blocking-stacking wordt gerealiseerd door vier sfp-dd (50G) backplane-stacking-poorten. De optionele redundante voedingscomponenten en een ventilatiesysteem kunnen worden uitgewisseld terwijl de switch in bedrijf is.

De Lancom XS-5110F is vanaf juli beschikbaar voor 2.990 euro (excl. BTW) en de Lancom XS-5116QF volgt in augustus voor 4.990 euro (excl. BTW). Het topmodel Lancom XS-6128QF is vanaf oktober verkrijgbaar voor 12.990 euro (excl. BTW).

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*