[Pro] Udoo Bolt Gear krijgt AMD's Ryzen Embedded en Arduino-compatibiliteit

12 reacties

Udoo was één van de eerste bedrijven die de Ryzen Embedded-soc's ging gebruiken voor zijn single board computertjes. Het bedrijf heeft nu zijn eerste mini-pc gemaakt die gebruikmaakt van één van deze chips, genaamd de Udoo Bolt Gear.

De Gear heeft een formaat van slechts 12 bij 12 centimeter en maakt gebruik van de Ryzen Embedded V1605B van AMD, met 4 cores en 8 threads tussen de 2,0 GHz en 3,6 GHz. Het is een barebone die van intern geheugen kan worden voorzien via twee sodimm-sloten, waar tot 32 GB ddr4-2400 met ecc-ondersteuning in past. Verder is er ook een m.2-2260-aansluiting met b-key aanwezig voor een sata-ssd. Ook apparaten met pcie x2 moeten hier in passen. Een tweede m.2-2280-slot met e-key is goed voor bijvoorbeeld nvme-ssd's met pcie 3.0 x4-bedrading. Een normale sata-aansluiting is ook geïntegreerd.

Verder zien we een gigabit-ethernetpoort met een RTL8111G-netwerkchip van Realtek en een wifi- en Bluetoothkaartje voor een m.2-2230-slot met e-key. Beeldaansluitingen zijn er in de vorm van twee hdmi 2.0-poorten met cec-ondersteuning. De twee usb 3.2 Gen 2 type-c-aansluitingen hebben snelheden van 10 Gb/s en ondersteunen stroomtoevoer en ook displayport alternate mode, waardoor je deze connectoren ook kunt gebruiken voor twee extra displays. De twee type-a-aansluitingen hebben usb 3.0-snelheden. Naast de usb-tekentjes bij de usb-c-poorten zie je een Thunderbolt-logo, echter lijkt dit niet aanwezig te zijn.

De gebruikte audiochip is een Realtek ALC888, waarvoor een 3,5mm-jack voor microfoon of luidsprekers aanwezig is, alsook een s/pdif-aansluiting en speakeraansluitingen. Wat bijzonder aan dit bord is dat hij een Microchip ATmega32U4 in zich heeft, de chip die ook gebruikt wordt door de Arduino Leonardo. Er zitten 12 analoge inputs op en 32 digitale i/o-pinnen, waardoor je de Leonardo in principe niet meer nodig hebt voor vergelijkbare taken. Hij krijgt een prijs van 400 Amerikaanse dollar, dit is zonder btw en zonder verzendkosten. Dat betekent dat de europrijs hoger zal liggen. Hij is per direct beschikbaar via de webwinkel van Udoo.

Bron: Udoo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0