Tile: Apple maakt het bewust moeilijker om Tile-trackers te gebruiken met iOS

19 reacties

De Amerikaanse fabrikant van locatietrackers Tile heeft volgens de Financial Times tegen de Europese Commissie in een brief verklaard dat Apple misbruik maakt van zijn positie om het gebruik van Tile's producten moeilijker te maken voor Apple's eigen klanten.

In iOS 13.5 blijkt Apple er namelijk voor te zorgen dat de 'altijd aan-optie' voor Tile's app standaard uit staat. Dat is ook logisch; Apple wil natuurlijk dat iOS-gebruikers Apple's eigen FindMy-app gebruiken, in plaats van apps van derde partijen. De FindMy-service is bovendien vernieuwd, waardoor hij nog concurrerender moet zijn met de Tile-producten. staat namelijk standaard ingesteld op 'altijd aan'. Het is inmiddels duidelijk dat Apple verder wil gaan met dergelijke maatregelen - het gaat waarschijnlijk spoedig trackers uit eigen keuken introduceren, genaamd AirTags.

Hoogstwaarschijnlijk om deze reden biedt Apple de Tile-tags niet meer aan in zijn fysieke winkels. Natuurlijk is dit niet illegaal, maar het maakt concurrerende producenten met vergelijkbare producten erg lastig om in dezelfde markt te blijven. Het feit dat Tile bij de Europese Commissie heeft aangeklopt geeft aan dat het een serieus probleem voor het bedrijf is. Nieuw is dit probleem natuurlijk niet; al sinds de grote techgiganten zoals Apple, Amazon, Facebook, Google en Microsoft zo zijn gegroeid is de antitrust-wet in de VS (en in Europa nog meer) steeds vaker een serieus gespreksonderwerp.

Tile locatietrackers

Bronnen: Trusted Reviews, Financial Times

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*