Rotterdamse tech-tassen designer kan weer van start na heropening Italiaans atelier

6 reacties

De Rotterdamse Simone Tertoolen introduceerde vorig jaar een eerste model in haar tassenlabel MINOIS, die goed ontvangen werd tijdens de designweek in Milaan en de New York Fashion Week. Zij ging aan de slag met twee nieuwe modellen, maar Corona gooide roet in het eten en de Italiaanse fabriek moest sluiten. Nu de fabriek weer open mag, kan Simone alsnog de productie starten van haar nieuwste model. Haar tech-tassen bevatten features zoals ingebouwde verlichting, een oplader voor je telefoon en een draadloze lader voor de tas.

Tertoolen werkte als UX designer bij bedrijven als TomTom en KPN en ontwierp in 2018 een tas met geïntegreerde technologie. Deze MINOIS tas moest volgens haar gebruik maken van technologie om een gebruikerservaring te bieden die past bij onze drukke levensstijl. De tas is uitgevoerd volgens een minimalistisch design.

Inmiddels heeft de MINOIS-lijn met de Isobel tote een nieuwe telg gekregen, waarin ook je laptop moet passen. Na de gedwongen onderbreking door Corona mag de Italiaanse fabriek nu aan de slag met de vervaardiging van dit model. Simone werkt daarnaast aan de ontwikkeling van een derde model.

Bron: Minois

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*