AMD: eerstvolgende AMD SmartShift-laptops komen pas in 2021

4 reacties

AMD's gloednieuwe 'Chief Architect of Gaming Solutions', Frank Azor, heeft in een interview met PCWorld op de vraag waarom er zo weinig laptops zijn met AMD's SmartShift-technologie zijn.

Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid van laptops met de nieuwe mobiele gpu's, de RX 5700M en de RX 5600M. Azor constateert dat SmartShift een gloednieuwe technologie is en dat Dell de eerste fabrikant was die de eerste laptop heeft weten te maken in de vorm van de G5 SE. De eerstvolgende laptops met SmartShift zouden echter pas in 2021 op de markt verschijnen.

Met SmartShift kan er gemakkelijk worden gewisseld tussen de grafische chip prioriteren over de cpu en andersom. Daardoor moeten bepaalde workloads die gpu- of cpu-intensiever zijn voordeel hebben. AMD noemt zelf een voordeel van ongeveer 10% tot 12% onder de meest gunstige omstandigheden. Wel moeten zowel je videokaart als je processor van AMD zijn. Onlangs maakte de hoofdarchitect van de Playstation 5 in een presentatie bekend dat de PS5 ook SmartShift ging ondersteunen.

Frank Azor

Bronnen: Frank Azor, PC World

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*