Chinese fabrikant heeft smartphonecamera onder scherm in massaproductie

14 reacties

Volgens een promotiefilmpje dat de op Twitter actieve smartphone-klokkenluider Ice Universe heeft weten te bemachtigen is de Chinese displayfabrikant Visionox de eerste die nu een display in massaproductie heeft dat camera's onder het scherm mogelijk maakt.

Hierdoor is er geen enkele uitsparing voor de camera meer nodig, zodat de gehele voorkant gereserveerd kan zijn voor het display. Het gebruikte oled-paneel is hiervoor transparant genoeg om genoeg licht door te laten om de frontcamera foto's te kunnen laten maken. Het Chinese ITHome schrijft dat het gebruik van nieuwe organische en anorganische materialen rond het gebied voor de camera deze hogere transparantie mogelijk maken. De fabrikant laat in het marketingmateriaal een enkele camera zien, het is niet duidelijk of de rest van de bovenkant van het paneel ook is aangepast voor dergelijke toepassingen.

Visionox claimt ook dat het een algoritme heeft dat de problemen van deze camera- en displaycombinatie (helderheid, kleurbereik, kijkhoeken en reflecties) op moet lossen. Oppo en Xiaomi toonden vorig jaar een prototype van een dergelijke smartphone, die deze problemen ervoer. Verder zijn er veranderingen in de pixelstructuur rondom de cameralens aangebracht, waardoor de camera door het display kan waarnemen als deze aanstaat. Dit zal echter een flinke invloed hebben op de beeldkwaliteit.

Schermen met deze technologie zijn volgens de bron nu in massaproductie genomen, wat betekent dat we mogen verwachten dat er relatief snel nieuwe smartphones van bedrijven zoals Huawei, Oppo en Xiaomi zullen verschijnen die geen notch of uitklapcamera nodig hebben.

Ice Universe tweet

Visionox camera

Bronnen: Ice Universe (Twitter), ITHome

« Vorig bericht Volgend bericht »
0