Nieuwe Windows 10-build heeft GPU-versnelling voor Linux

15 reacties

Microsoft heeft de eerste Windows 10-build voor de Fast Ring kenbaar gemaakt die zal vallen onder de Iron-codenaam. Dit is de eerste build die de gpu-versnelling voor het Linux-subsysteem zal bieden.

De nieuwe versie van het experimentele besturingssysteem heet Insider Preview Build 20150 en legt met name de nadruk op de Linux-functionaliteit, die sinds april in Windows Verkenner gemakkelijk toegankelijk is. In een uitgebreid blogartikel van Microsoft legt het uit welke functies deze 'WSL2-update' allemaal zal krijgen. Dit maakt het in de nieuwe Windows Insiders-build mogelijk om gemakkelijk via 'wsl –install' een ondersteunde Linux-distro installeren en via 'wsl –update' de kernelversie bij te werken.

Linux on windows subsystem

Een grafische interface blijkt nog achterwege te zijn, wat betekent dat alle interactie met tekst gebeurt. Met de nieuwe builds moet hier echter verandering in komen, de ondersteuning voor gpu's in het subsysteem moeten er namelijk onder andere voor zorgen dat in de toekomst een grafische interface ook een mogelijkheid zal zijn. Voor nu blijft het bij een ander belangrijk gedeelte, namelijk gpu-compute voor het subsysteem. Hierdoor is het subsysteem ook te gebruiken voor bijvoorbeeld machine learning.

De nieuwe Fast Ring-build moet ook gebruikmaken van TomTom-data voor Bing Maps. Gebruikers worden, zoals gebruikelijk, gevraagd om hun feedback omtrent problemen die deze omslag zou kunnen veroorzaken.

Windows Linux

Bronnen: Microsoft (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0