Western Digital start verkoop WD Gold-HDD's met 18 TB

15 reacties

Western Digital is begonnen met de verkoop van een harde schijf met 18 TB opslag. Voor zover bekend is dit de eerste harde schijf die met deze capaciteit beschikbaar komt. Het gaat om een WD Gold-hdd die ook in 16 TB uitkomt. Het bedrijf wilde niet bevestigen dat hij ook in onze regio beschikbaar komt.

Een retailer in het Verenigd Koninkrijk verkoopt de WD Gold met 18 TB of 16 TB, maar elders in de wereld lijkt hij nog niet beschikbaar. De modellen in de Gold-serie zijn bedoeld voor zakelijk gebruik en gemaakt om 24/7 ingeschakeld te zijn. Ze hebben een 3,5"-formfactor, draaien op 7200 rpm en zijn geseald met heliumgas aan de binnenkant.

Belangrijk is ook dat ze met de traditionele magnetische data-opslag werken, genaamd cmr, waardoor de prestaties betrouwbaar moeten zijn. De afgelopen tijd is er veel nieuws geweest over wisselende prestaties met harde schijven die smr gebruiken. Deze techniek legt magnetische gebieden op een platter als dakpannen over elkaar. Dit zorgt voor een hogere datadichtheid, maar heeft ook invloed op de prestaties.

In het VK kosten de modellen met 18 TB en 16 TB respectievelijk £ 520 en £ 472 exclusief belastingen. Omgerekend en inclusief 21% btw is dat € 707 en € 642. Of en wanneer ze in de Benelux te koop zijn is niet bekendgemaakt.

Bron: Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*