LG onthult draadloze oortjes die zichzelf desinfecteren tijdens opladen

29 reacties

In tijden van een globale pandemie wordt er heel wat meer gedesinfecteerd. LG brengt een opvallende set draadloze oortjes uit die meegeleverd worden met een speciale UVnano oplaadcase die ultraviolet licht uitstraalt tijdens het opladen. Het uv-licht is onschadelijk voor mensen en is in staat op 99,9 procent van bacteriën te doden. Ultraviolet licht is bovendien ook schadelijk voor virussen, waaronder het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Bovendien zou de desinfecterende werking mogelijke oorinfecties kunnen vermijden.

De LG HBS-FN6 volledig draadloze oortjes zijn uitgerust met deze speciale oplaadcase, de HBS-FN4 komt met een normale case. De oortjes gaan zo'n zes uur mee op een batterijlading, de oplaadcase kan ze bovendien nog eens drie keer opladen. De headsets maken gebruik van Meridian-technologie, een Engels audiobedrijf dat de laatste jaren in zee is gegaan met LG.

LG bracht al eerder een gelijkaardig product uit, de Tone+ Free. Die verscheen echter enkel in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De HBS-FN6, die wellicht ook de naam Tone Free zal dragen, zal ook in Europa verschijnen. Een prijskaartje is nog niet bekend, al zouden ze wel vanaf volgende maand in de winkelrekken moeten liggen.

Bron: TechSpot

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*