[Pro] Signify brengt desinfectielampen met UV-C-licht uit

54 reacties

Signify heeft zijn aanbod met uv-c-lampen uitgebreid met twaalf nieuwe producten. Uv-c-licht is een spectrum (van 100 tot 280 nanometer) binnen het spectrum van uv-licht dat onder andere geschikt is voor desinfectie.

De lampenmaker heeft samen met Boston University aangetoond dat de nieuwe lampen gebruikt kunnen worden om binnen enkele seconden het covid-19-coronavirus te deactiveren. Een nadeel van deze golflengtes is dat ze schadelijk zijn voor met name huidcellen en de ogen, daarom hebben de lampen die bedoeld zijn voor het schoonhouden van oppervlakken sensoren om er zeker van te zijn dat er geen mensen in de omgeving zijn bij het aanzetten van het desinfecterende licht.

De nieuwe producten zijn bedoeld voor verschillende soorten klanten, zoals kantoren, scholen en winkels, maar ook magazijnen en openbaar vervoer zijn mogelijke plekken om de techniek in te zetten. Daarnaast is een hotel in India van plan om een 'bagagetunnel' met dit licht in te zetten om bagage van gasten schoon te maken. Er komen ook armaturen die geschikt zijn om de bovenlucht te reinigen. Voor deze modellen vormt menselijke en dierlijke aanwezigheid geen probleem. Ze moeten namelijk hoog genoeg worden opgehangen, doordat het licht specifiek aan de bovenkant van de muren valt.

Om deze specifieke uv-lichttechniek toe te kunnen passen heeft de Nederlandse lampenmaker een andere Nederlands bedrijfje overgenomen, genaamd GLA - kort voor Germicidal Lamps & Applications. Daarnaast wil het dit jaar zijn productiecapaciteit voor uv-c-lichtbronnen met een factor 8 verhogen om aan de vraag te kunnen voldoen. Meer details over de komende producten en wanneer ze op de markt komen hebben we helaas nog niet.

Bron: Signify

« Vorig bericht Volgend bericht »
0