Mini-pc van Minisforum met Ryzen 5 3550H is één van de eerste échte NUC-concurrenten

38 reacties

AMD timmert al sinds de introductie van de eerste Ryzen Embedded-chips aan de weg met chips voor kleine pc'tjes, maar tot nu toe bleef het vooral bij zakelijke modellen en marktspecifiekere single board computertjes, kleine pc'tjes die met name bedoeld zijn om te gebruiken als een klein computertje bleven tot nu toe vaak gereserveerd voor Intel-chips. Mini-pc-maker Minisforum wil hier verandering in brengen door met een model te komen die specifiek erop doelt om een AMD-alternatief te bieden voor kleine pc's met een Intel-chip.

De DeskMini DMAF5 biedt een AMD Ryzen 5 3550H in een erg klein pakketje. Hoe klein is nog niet duidelijk, maar afgaande op de afbeeldingen lijken ze erg veel gemeen te hebben met Intels eigen modellen. Volgens de fabrikant kan je de chip van 35 watt ook instellen om 45 watt te verbruiken. Er zou ook een grote fan in zitten die op lage snelheden onder de 30 decibel aan geluid moet maken, bij een tdp van 35 watt voor de apu. Deze apu heeft 4 cores en 8 threads op 2,1 GHz.

Er passen twee sodimm's in met maximaal 32 GB aan ddr4-2400, in combinatie met één sata-ssd van 2,5-inch en een sata-ssd met het m.2-2280-formaat. Aan de achterkant zitten twee gigabit-ethernetaansluitingen, twee usb 3.1 Gen 1 type-a-poorten, hdmi 2.0 en displayport 1.2. Aan de voorkant zit ook een usb 3.1 type-c-aansluiting die overweg kan met displayport 1.2. De Vega 3-chip heeft drie compute units op 1200 MHz, die drie 4K-displays onder de meeste omstandigheden prima aan zal kunnen. Verder zit er aan de voorkant een tweetal usb 3.0-poorten, waarvan één gele voor stroomtoevoer, een gecombineerde audiojack en de aanknop. Hij komt ook met een montagebeugel voor het monteren aan de achterkant van een monitor met vesa-montagepunten.

Wat hij moet gaan kosten en wanneer hij beschikbaar gaat zijn is nog niet duidelijk, er komt namelijk nog een crowdfunding-pagina op Indiegogo.

Bronnen: Minisforum, Tom's Hardware

« Vorig bericht Volgend bericht »
0