Sony XH90 4K HDR Full Array LED-tv vanaf nu verkrijgbaar

25 reacties

De Sony XH90 4K HDR Full Array LED-serie is vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Dit nieuwe model is verkrijgbaar in vier schermformaten (55-, 65-, 75-, 85-inch) en volgens de maker klaar voor de nieuwste generatie gaming-consoles. Gamers moeten via een software-update later dit jaar kunnen profiteren van de 4K 120 fps hoge framesnelheid en een snelle reactietijd via de hdmi-ingangen, aldus Sony.

De XH90 Bravia-serie beschikt over de full array local dimming & boosting-technologie, die ervoor moet zorgen dat afhankelijk van de content gezorgd wordt voor een dynamische aanpassing van de lichtniveaus op het scherm. Doordat de lichtuitvoer op het scherm in balans is, moeten donkere scènes donkerder en heldere scènes helderder worden.

De serie is verder uitgerust met Sony's X1 4K hdr processor, die volgens de maker garant moet staan voor haarscherpe details. Meer kleur moet worden gereproduceerd door het Triluminos-display en  het verbrede kleurenspectrum.

De lijn is vanaf het 65-inch model uitgerust met Sony Acoustic Multi-Audio. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm. Het Dolby Vision hdr-formaat wordt ondersteund, terwijl de X-Balanced Speaker met compatibiliteit met Dolby Atmos moet zorgen voor goed geluid in een ultradun tv-ontwerp.

De XH90 is verder voorzien van de Netflix Calibrated Mode. Deze functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te kunnen evenaren. Door de optie in het menu te selecteren moet de modus automatisch de beeldweergave reproduceren.

De serie werkt samen met het Android tv besturingssysteem van Google, zodat standaard wordt voorzien in streaming van tv-programma's, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, NPO Uitzending Gemist, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video's of foto's te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening op internet te zoeken via de tv. Ook is Google Assistant ingebouwd en is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store. Via automatische updates moet Sony ervoor zorgen dat Android tv altijd up-to-date blijft.

Dankzij de compatibiliteit met Google Home en Amazon Alexa moeten de toestellen eenvoudig te besturen zijn met stembediening, terwijl de ondersteuning voor Apple HomeKit en Airplay 2 ervoor moeten zorgen dat iPhone en Siri-apparaten integreren met de tv.

De XH90 is vanaf nu beschikbaar met de volgende adviesprijzen:

  • KD-85XH90 (85 Inch) € 3.499,-
  • KD-75XH90 (75 Inch) € 2.499,-
  • KD-65XH90 (65 Inch) € 1.799,-
  • KD-55XH90 (55 Inch) € 1.499,-

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*