Denon receivers vertonen problemen na firmware update

41 reacties

Een aantal gebruikers melden op het Duitse Hifi-Forum dat hun Denon receiver niet meer kan verbinden met het internet na een firmware update. Concreet gaat het om Heos receivers waarvan het modelnummer eindigt op 300H of 400H. Deze receivers werden in 2016 en 2017 uitgebracht en ontvangen regelmatig firmware updates. De update van 25 juni 2020 lijkt voor problemen te zorgen, al het gaat volgens Denon slechts om een heel klein aantal (0,1%) gebruikers. Alle netwerkfunctionaliteit gaat verloren, inclusief de Heos integratie. Sommige gebruikers melden ook dat de receiver opvallend warm wordt, zelfs in de stand-by modus.

Andere gebruikers van een 500H of 600H receiver kunnen wel nog verbinden met een netwerk, maar de update zou voor andere, kleinere bugs zorgen met onder andere besturing via spraakassistenten. Dit probleem zou ook van toepassing zijn op enkele Marantz receivers die draaien op Denon firmware.

Het bedrijf heeft zelf al gereageerd op de geplaagde firmware update, en vermeldt dat de enige oplossing voor de getroffen gebruikers een factory reset is. Denon onderzoekt de oorzaak van het probleem wel zodat het in de toekomst vermeden kan worden.

De Denon X6300H

De Denon X6300H, een van de getroffen modellen

Bron: Hifi-Forum

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*