Microsoft onthult Windows-build met nieuw startmenu en verbeterde Alt-Tab-functie

31 reacties

Microsoft heeft op zijn blog een nieuwe Windows 10 Insider Preview Build laten zien, waaruit blijkt dat er inderdaad een nieuw startmenu aan zit te komen. Ook zijn er onder andere aanpassingen gedaan aan de Alt-Tab-functie en is de taakbalk verder te personaliseren. De betreffende build heet Build 20161 en wordt nu uitgerold naar leden in Dev Channel.

In maart kwam er al een vernieuwd ontwerp voor het startmenu voorbij, en nu blijkt het gelekte ontwerp ook de officiële variant te zijn. Hij wordt gekenmerkt door een uniformer ontwerp door het gebruik van transparantere tegels en logo's voor de apps in het startmenu. Ook de taakbalk is extra aan te passen, met een gepind Xbox Live- of Your Phone-icoontje als je telefoon gekoppeld is. Dit is iets dat je alléén kunt instellen met een nieuw account met de eerste login op je nieuwe pc, bestaande gebruikers zullen dus alleen de oude taakbalk kunnen gebruiken.

startmenu zwart startmenu wit

taakbalk

Verder kunnen hardcore power-users nu met Alt+Tab wisselen tussen verschillende tabbladen. De notificaties zijn in de preview-build beter te begrijpen doordat het app-logootje samen met de naam boven de notificatie te zien is. De tablet-ervaring zou zijn verbeterd door het standaard maken van de tabletmodus zodra er geen toetsenbord meer wordt gedetecteerd. Hierdoor hoef je niet meer elke keer dat je je toetsenbord loskoppelt te bevestigen dat je in tabletmodus aan de gang wilt. Als je de oude variant wilt, kun je het terugzetten door naar Instellingen > Systeem > Tabletmodus te gaan.

Ook de verder uitgebreide versie van Rekenmachine zal nu worden uitgerold naar het bredere publiek, dus ook voor niet-Insiders. Het gaat om de grafische functionaliteit die nog miste in de app en in januari onthuld werd, waarmee je grafieken kunt plotten.

rekenmachine grafisch

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*