Facebook gaat aan de DLSS met eigen hardware-aspecifieke 'Neural Supersampling'

15 reacties

Onderzoekers van Facebook hebben vlak voor Siggraph een paper gepubliceerd waarin een manier wordt beschreven om een supersampling-methode die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie te integreren zonder specifieke hardware.

Nvidia heeft met dlss en dlss 2.0 manieren bedacht om real-time gerenderde beelden met supersampling een stuk realistischer resultaat te geven, waarmee het zelfs mogelijk wordt om op een hogere verversingssnelheid te spelen zonder op een significante manier in te leveren op de beeldkwaliteit. Het nadeel is dat hier speciale tensor-cores voor nodig zijn, cores die Nvidia nu aan de man probeert te krijgen aan de hand van zijn RTX-gpu's. Volgens Facebook zijn dit soort rekenkernen helemaal niet nodig om tot een realistisch beeld te komen.

Hiervoor is volgens de sociale media-gigant geen specifieke hardware of software voor nodig, Facebook noemt het traceren van oogbewegingen en het gebruik van propriëtaire drivers, zoals nodig is voor Nvidia's dlss, als voorbeelden voor dergelijke (veelal) gesloten technieken. Door het gebrek aan deze vereisten moet het gemakkelijker zijn om de functie te integreren in game-engines. Naast in games zou het gebruikt kunnen worden in andersoortige software-platformen en chips voor hardware-acceleratie. Wat niet verdwijnt is het feit dat er servers benodigd zijn om de neurale netwerken voor toepassingen zoals games te trainen. Met deze training kan een neuraal netwerk bepalen hoe het resultaat eruit zou moeten zien.

Facebook eigen dlss Facebook eigen dlss 2

Bronnen: Facebook, Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*