Intel kondigt reorganisatie hardwaredivisie en vertrek huidige topman aan

12 reacties

Intel heeft aangekondigd dat het een grote reorganisatie door gaat voeren in het bedrijf. De veranderingen worden direct doorgevoerd en houden in dat de Technology, Systems Architecture and Client Group, kortweg TSCG, wordt opgebroken in verschillende segmenten met elk hun eigen hoofdverantwoordelijke.

De huidige chief engineering officer van de gehele TSCG-divisie genaamd Venkata 'Murthy' Renduchintala zal Intel over een week achter zich laten. Het segment wordt opgedeeld in vijf verschillende delen. Technology Development zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van nieuwe procestechnologieën en voor het verbeteren van de yield van deze nodes. Ann Kelleher zal aan het hoofd staan, die tot nu toe leider was van de productietak. Ze zal worden bijgestaan door Intel-chief technology officer Mike Mayberry, die eind dit jaar met pensioen zal gaan.


Links: Ann Kelleher, het nieuwe hoofd van Technology Development. Rechts: Venkata Renduchintala, de vertrokken chief engineering officer.

Manufacturing and Operations zal worden geleid door Keyvan Esfarjani, die eerder werkzaam was bij de non-volatile memory solutions group waar Intel 3D-nand en 3D XPoint ontwikkelde. Hij moet ook verantwoordelijk zijn voor het uitbreiden van de productiecapaciteit. Een jaar geleden werd bekend dat Intel van plan is om zijn geheel nieuwe fabriek in Ierland verder uit te breiden.

Josh Walden staat aan het hoofd van Design Engineering, en Architecture, Software and Graphics moet worden geleid door Raja Koduri, die weinig ziet veranderen aan zijn taken. Randhir Thakur moet de leiding hebben over de bevoorradingsketen. Alle topmensen zullen direct aan chief executive officer Bob Swan rapporteren.

Het is niet duidelijk of het ontslag van Renduchintala komt door de productieproblemen bij zijn 7nm-node. Door extreem tegenvallende kwartaalcijfers zal het niet komen, Intel noteerde namelijk nogmaals een record voor het afgelopen kwartaal.

Bron: Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*