Bedrijf maakt CrowPi2-laptop met Raspberry Pi voor leren programmeren en techniek

9 reacties

Het bedrijf Elecrow heeft een tweede versie van zijn laptop met Raspberry Pi in de planning. Het gaat om de CrowPi2, die op Kickstarter al twintig keer meer opbracht dan gevraagd. De laptop is een soort leer-platform met verschillende sensoren, een breadboard en tutorials om te leren programmeren.

De CrowPi2 is de opvolger van de CrowPi die zo'n twee jaar geleden uitgebracht werd. Als basis zit er een Raspberry Pi 4B in, die voorziet in connectiviteit en de nodige rekenkracht. Daaromheen is een soort dikke laptop gebouwd met een 11,6"-scherm en een grote verscheidenheid aan sensoren en aanstuurbare modules. Het doel is om met diverse tutorials en software te leren programmeren met deze hardware, middels diverse talen en technieken.

Het is lastig om álle mogelijkheden te noemen, gezien er heel veel mogelijk is. Volgens Elecrow ligt de focus echter op zaken als Scratch en Python, maar er kan bijvoorbeeld ook met kunstmatige intelligentie gespeeld worden. Dit gaat met interactieve lessen, video's en begeleiding. In de behuizing zit een hele printplaat met onder andere een breadboard, knoppenpaneel, led-matrix en een flink aantal sensoren. Al deze componenten komen terug in de tutorials, waardoor je ermee kunt leren programmeren.

Het op Kickstarter gestelde doel is al ruimschoots gehaald. Deze maand zou de CrowPi2 al geleverd moeten worden. Wie er een wil bemachtigen is vooralsnog afhankelijk van de beschikbaarheid. De goedkoopste set met Raspberry Pi kostte $ 239, maar is inmiddels uitverkocht. Op het moment van schrijven is $ 259 het minimale bedrag voor de relatief complete Starter Kit. Dit zijn beide early bird-aanbiedingen. Later zullen de prijzen een stuk hoger liggen.

Bron: Elecrow CrowPi2

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*