Fabrikant van passieve CPU-koelers Nofan sluit de deuren

19 reacties

De Zuid-Koreaanse fabrikant van passieve koelers en behuizingen Nofan blijkt failliet te zijn en zijn deuren al te hebben gesloten. Dat ontdekte FanlessTech.

De website van de fabrikant blijkt namelijk niet meer te bestaan, en FanlessTech zegt te kunnen bevestigen dat het bedrijf permanent is gestopt met zijn bezigheden. Nofan richtte zich, zoals de naam al verklapt, uitsluitend op passieve processorkoelers. De Nofan CR-80EH Copper, de CR-95C en de CR-95C Black Pearl Passive waren de drie modellen die wij in onze productvergelijker hebben staan, de laatste prijs stamt uit 27 mei 2019. Het had ook de CR-100A, een ronde koeler die met een diameter van 222 millimeter op menig moederbord flink wat uitbreidingssloten overlapte.

Nofan is niet de enige koeler- en behuizingenfabrikant die het moeilijk had de afgelopen jaren. Onlangs maakte Noctua nog bekend dat het een aantal producten heeft uitgesteld, waaronder zijn eerste passieve cpu-koeler. Voor deze fabrikant zal het waarschijnlijk niet te maken hebben met financiële moeilijkheden. In februari werd nog bekend dat de Duitse distributeur van Nofan zijn deuren ging sluiten.

Bronnen: Nofan, FanlessTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*