Asus introduceert TUF-gamingmonitor met IPS-paneel op 165 Hz

10 reacties

Asus heeft een nieuwe gamingmonitor in zijn budgetproductlijn onthuld, genaamd de TUF Gaming VG279QL1A. Hij heeft een ips-display van 27-inch.

Het gebruikte paneel heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een verversingssnelheid van 165 Hz. De responssnelheid is 1 milliseconde met de mprt-meetmethode. Hij moet 125% van de srgb-kleurruimte kunnen weergeven en tot 95% van het dci-p3-kleurbereik. Volgens Asus heeft het ook een DisplayHDR 400-certificaat, maar de maximale helderheid is slechts 400 nits. Het voordeel van de hdr-functionaliteit zal dus beperkt zijn. Ook de maximale contrastratio is voor een ips-paneel de gebruikelijke 1000:1 en er zijn 16,7 miljoen kleuren (8-bit) weer te geven, het zal dus alleen gaan om het herkennen en correct kunnen verwerken van het hdr-signaal.

Verder heeft hij AMD's FreeSync geïntegreerd, dat werkzaam moet zijn vanaf 48 Hz. Via een driver-update moeten ook Nvidia-videokaarten de variabele verversingssnelheid gaan ondersteunen. Aansluiten gaat met één dispalyport 1.2-connector, twee hdmi 2.0-aansluitingen zijn ook aanwezig. Een hoofdtelefoon is op je monitor aan te sluiten middels een 3,5mm-jack, waardoor de displayaansluiting als passthrough-poort functioneert.

De standaard is in hoogte verstelbaar en ondersteunt naar voren (5 graden) en naar achteren kantelen (26 graden), en hij is zijwaarts te draaien. Je kunt hem ook maximaal 90 graden draaien, zodat hij in portretstand staat. Er zijn vesa100-montagepunten aanwezig voor bevestiging aan een monitorarm. Asus vertelt niet wanneer hij beschikbaar moet zijn en wat hij moet gaan kosten. Aangezien hij onderdeel uitmaakt van de TUF Gaming-serie, zal de prijs niet al te hoog zijn. Op het moment van schrijven is hij bij één bij Hardware Info aangesloten shop te vinden.

Bron: Asus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*