Mountain onthult Makalu 67: 'open-frame' muis met nieuwe PixArt-sensor

4 reacties

Mountain is een nieuwe fabrikant die in maart zijn eerste toetsenbord heeft onthuld, dat volledig modulair is. Nu heeft het een nieuwe muis, genaamd de Makalu 67.

Het is een bedrade gamingmuis met een ontwerp dat je in behuizing-jargon zou kunnen beschrijven als 'open-frame', iets wat we nu een paar keer hebben gezien, er is zelfs een ontwerp dat een kleine ventilator heeft tegen het zweten. De Makalu 67 van Mountain heeft ook een open ontwerp, waardoor hij slechts 67 gram weegt. Ondanks de gatenkaas kan hij flink wat druk hebben, Mountain zegt dat hij gemaakt is om 5 kilogram aan kracht moet kunnen. Het frame is van abs gemaakt.

Het moet de eerste muis zijn met de PixArt PMW3370-sensor. Deze moet goed zijn voor dpi-waarden van maximaal 19.000 en een snelheid van 400 inches per seconde. Zijn voorganger genaamd de PixArt 3389 deed nog 16.000 dpi. De lift-off-afstand (de afstand waarbij de sensor geen input meer waarneemt) is slechts 1 tot 2 millimeter, een millimeter korter dan de afstand van zijn voorganger. De foutmarge is 0,5%, ten opzichte van 1% van zijn voorganger. Ook het stroomverbruik is drastisch verlaagd van 21 milliampère naar slechts 1,5 mA - meer ruimte voor kleurige lampjes dus. De pollingfrequentie is maximaal 1000 Hz, wat resulteert in 1 milliseconde.

Verder heeft hij zes knoppen waarvan de linker- en rechtermuisknoppen gebruikmaken van Omron 50M-schakelaars, en de rgb-verlichting lijkt te zijn beperkt tot uitsluitend bij het scrolwieltje. Er zijn verschillende modi, die samen met je andere muisinstellingen met maximaal vijf profielen op te slaan zijn in het on-board geheugen. Hij is vanaf nu te pre-orderen voor 60 euro, in oktober moet hij leverbaar zijn.

Bronnen: Mountain (productpagina), (pre-orderen)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*