Google investeert in ADT en gaat zijn Nest apparaten integreren in diens smart home-aanbod

2 reacties

Google heeft 450 miljoen dollar geïnvesteerd voor een aandeel van 6,6 procent in beveiligingsbedrijf ADT, zo hebben beide bedrijven bekendgemaakt. De overeenkomst, die naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar zal worden bekrachtigd, behelst onder meer dat de technici van ADT de slimme huishoudelijke apparaten van Google reeds dit jaar zullen gaan verkopen en installeren. Hierbij moet je denken aan huizen en kleine bedrijven als doelmarkten.

Uiteindelijk moet, zo stelt Google, diens Nest apparatuur de hoeksteen worden van het smart home-aanbod van ADT. De zoekreus claimt daarbij dat zijn technologie minder valse alarmen, betere detectie van gebeurtenissen en meer nuttige meldingen voor ADT-klanten zal betekenen. Laatstgenoemde groep moet daarbij tevens toegang krijgen tot Nest Aware, Googles abonnementsdienst die voorziet in intelligente waarschuwingen en opnames tot 30 dagen terug van  de gebeurtenisgeschiedenis.

ADT is al jaren betrokken bij de markt voor slimme huisbeveiliging. Al in 2017 werkte het bedrijf samen met Samsung om een SmartThings-aangedreven beveiligingssysteem voor woningen aan te bieden en eerder dit jaar lanceerde het een reeks beveiligingscamera's onder het merk Blue by ADT. Met betrekking tot de bestaande smart home-lineup heeft het bedrijf inmiddels bevestigd dat het deze zal blijven verkopen.

Bronnen: The Verge, ADT

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*