Huawei komt met eigen Nederlandse webshop en fysieke winkel

3 reacties

Het wordt Huawei erg lastig gemaakt om zijn producten op de gewenste manier te verkopen, maar klaarblijkelijk weerhoudt de handelsoorlog het bedrijf er niet van om zijn verkoopnetwerk verder uit te breiden. Het heeft vandaag namelijk ook zijn eigen webshop geïntroduceerd.

De shop is gekoppeld aan de officiële website van de fabrikant en heet Huawei Store. Hij moet zich onderscheiden in vermoedelijk altijd gratis verzending en bovendien een gratis pick-up-service voor het retour zenden van producten. Een klantenservice zal er natuurlijk ook onderdeel van zijn, waar onder andere een ingebouwde chatfunctie in moet zitten.

Via de webshop moeten ook exclusieve producten te koop zijn, zoals varianten van bestaande apparaten met een andere kleur. Huawei heeft in samenwerking met audiomerk Devialet een draadloze speaker genaamd de Sound X ontwikkeld, die nog niet verkrijgbaar was in Nederland. Hij moet het eerst verkrijgbaar zijn via de webshop, een trend die we vermoedelijk vaker gaan zien. Hetzelfde zal namelijk gelden voor de slimme zonnebrillen die het met Gentle Monster uit zal brengen en voor het plaatsen van pre-orders. Het is nog niet duidelijk of de winkel ook naar België zal leveren.


De slimme bril en zonnebril van Huawei en Gentle Monster.

Aan Hardware Info heeft de smartphonemaker bovendien verklaard dat het begin 2021 een eigen, fysieke winkel wil openen ergens in Nederland. Het idee is om hier Huawei's volledige aanbod aan producten te verkopen, ook met de extra kleurvarianten die zullen verschijnen. Bovendien zal hier duidelijker gedemonstreerd kunnen worden hoe de verschillende producten met elkaar kunnen samenwerken.

Bron: Huawei

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*