AMD's marktaandeel van x86-chips weer op niveau van 2013

21 reacties

Dat AMD het momenteel uitstekend doet is intussen geen groot geheim meer, terwijl grote concurrent Intel maar blijft moeilijkheden hebben met zijn 10nm-node en op vlak van lithografie het een stuk minder goed doet dan AMD. Volgens analistenbureau Mercury Research is AMD's marktaandeel van x86-cpu's weer gestegen naar het niveau van 2013. Heel wat jaren nadien kon het bedrijf eigenlijk niet concurreren met Intel op gebied van prestaties, maar sinds de introductie van de Ryzen-cpu's is daar duidelijk verandering in gekomen.

In het tweede kwartaal van dit jaar is het marktaandeel van desktop cpu's gestegen naar 19,2 procent, een significant verschil van 2,1 procent vergeleken met het jaar voordien. Daarmee heeft AMD ook tien kwartalen van stijgende marktaandeel na elkaar. De mobiele markt is nog indrukwekkender met 19,9 procent marktaandeel, dat historisch erg in het voordeel van Intel was. Ter vergelijking: het marktaandeel twee jaar ervoor bedroeg slechts 8,8 procent. In de servermarkt behaalt AMD een aandeel van 5,8% - een sterk contrast met de 0,8% die het bedrijf in het laatste kwartaal van 2017 behaalde.

Erg indrukwekkende en historische resultaten voor AMD dus, en de kans is zeker niet onbestaande dat het marktaandeel zal blijven stijgen.

Bron: Techpowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*